Bedrijfsprofiel

Samenstelling kwekerij
De teelt vindt voornamelijk plaats op percelen rond Breezand welke een zeer goede kwaliteit hebben (maximale afstand 3 kilometer van het bedrijf) met uitzondering van de teelt van lelies, deze vindt ook plaats in de provincies Overijssel en Drenthe.
Alle gewassen worden na de oogst op het bedrijf verwerkt en export klaargemaakt alwaar het wordt verstuurd naar de desbetreffende koper(s), te weten andere kwekerijen of als het leverbare bollen betreft naar broeierij-, handel- en/of exportbedrijven of deelnemingen.
De samenstelling van het areaal gewassen die op het bedrijf worden geteeld is al vele jaren stabiel.

Deelnemingen

World Breeding B.V.
Het verkrijgen door veredeling van nieuwe vormen, kleuren, types en resistenties door middel van soort kruisingen in lelies door het onderling kruisen van Longiflorums, Aziaten, LA-hybriden, Ori├źntals, een deelneming te Breezand in samenwerking met P.J. Kos Exploitatie B.V. (zie ook www.worldbreeding.nl).

Econtulips B.V.
Econtulips B.V. is een samenwerkingsverband tussen negen bloembollenkwekers, die samen met WUR Wageningen sinds 2000 bezig zijn met het veredelen van tulpen, met als doel het inkruisen van resistentie tegen botrytis, zuur (fusarium) en vuur in tulpen.

Vertuco B.V.
Op het gebied van tulpenveredeling is er een deelneming/samenwerking met Triflor B.V., W. van Lierop B.V., Boltha B.V., met name gericht op nieuwe vormen, kleuren, types en op virus- en fusarium resistentie.