Bedrijfsprofiel

Samenstelling kwekerij
De teelt vindt voornamelijk plaats op percelen rond Breezand welke een zeer goede kwaliteit hebben (maximale afstand 3 kilometer van het bedrijf) met uitzondering van de teelt van lelies, deze vindt ook plaats in de provincies Overijssel, Limburg en Zeeland.
Alle gewassen worden na de oogst op het bedrijf verwerkt en export klaargemaakt alwaar het wordt verstuurd naar de desbetreffende koper(s), te weten andere kwekerijen of als het leverbare bollen betreft naar broeierij-, handel- en/of exportbedrijven of deelnemingen.
De samenstelling van het areaal gewassen die op het bedrijf worden geteeld is al vele jaren stabiel.

Deelnemingen
World Breeding B.V.
Het verkrijgen door veredeling van nieuwe vormen, kleuren, types en resistenties door middel van soort kruisingen in lelies door het onderling kruisen van Longiflorums, Aziaten, LA-hybriden, Oriëntals, een deelneming te Breezand in samenwerking met: P.J. Kos Exploitatie B.V. en World Bulbs B.V.B.A. (zie ook www.worldbreeding.nl).

World Bulbs B.V.B.A., België
Een deelneming in samenwerking met de Dhr. Jos van het Riet in België gevestigd te Moerbeke-Waas, waar veredeling van de Longiflorum lelie (de z.g.n. witte trompet lelie) plaatsvindt, en de teelt van lelies.

Vertuco B.V.
Op het gebied van tulpenveredeling is er een deelneming/samenwerking met Triflor B.V., W. van Lierop B.V., Boltha B.V., Veul B.V., Tulip Select B.V. met name gericht op nieuwe vormen, kleuren, types en op virus- en fusarium resistentie.

Sun Valley Floral Group, U.S.A.
Een deelneming gezamenlijk met Dhr. Lane de Vries en Rooyakkers B.V. in een bloemenproductiebedrijf in Californië (U.S.A.) genaamd de Sun Valley Floral Group, dit bedrijf heeft in Californië diverse vestigingen onder meer in Arcata, Ventura, Willow Creek en Del Norte hier worden bloemen geproduceerd voornamelijk lelies, irissen en tulpen alsmede fresia’s, crocosmia’s en gerbera’s, tevens is het bedrijf actief in het maken en versturen van boeketten (zie ook www.sunvalleyfloralgroup.com).
Sun Valley Africa Farms, Z.A.
In Zuid-Afrika, Tarlton is gevestigd Sun Valley Africa Farms, een deelneming met Dhr. Gerrit van der Tang, Dhr. Lane de Vries en Rooyakkers B.V. waar jaarrond bloemproductie plaatsvindt van lelies, irissen, gladiolen en tulpen voor de lokale markt en gedurende de zomertijd aldaar (de periode november tot en met februari) voor export doeleinden.

Iricom
Veredeling op het gebied van grofbollige Hollandse irissen welke jaarrond geschikt zijn om te bewaren en te broeien zowel in binnen- als buitenland, een deelneming in samenwerking met: Rooyakkers B.V. en W.W. van Haaster gevestigd te Breezand.

Sun Valley Holland
Het overgrote deel van het uitgangsmateriaal lelies en irissen voor het bloemproductiebedrijf de Sun Valley Floral Group word vanuit Breezand geëxporteerd door Sun Valley Holland, een deelneming met Rooyakkers B.V.

Tawero Holland
Het uitgangsmateriaal lelies alsmede de irissen- en tulpenbollen en gladiolenknollen voor Sun Valley Africa Farms wordt geëxporteerd vanuit Breezand door Tawero Holland, in samenwerking met Rooyakkers B.V.